Duhovne vježbe

sv. Ignacije Lojolski

Dobrodošli na stranice duhovnih vježba u svakodnevnom životu. Ovdje možete između ostalog pročitati nešto više o ignacijevskoj duhovnosti, pročitati svjedočanstva ljudi koji su prošli Vježbe i naručiti CD komplet pomoću kojega Vježbe možete obaviti kada vi to želite i gdje god to želite. Nadamo se da ćete se usuditi proći kroz iskustvo duhovnih vježba, da ćete se otvoriti djelovanju Duha i prepoznati njegovo djelovanje te osobno naći s Bogom, oči u oči, licem u lice.


Duhovne vježbe, kako ih je doživio i nama predao sv. Ignacije Lojolski, idu za tim “da čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi tako da se ne da voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno”. Polazna točka vježba je čovjekov pozitivan, dobrohotan stav prema drugima.

Koristeći knjigu “Sloboda za ljubav” p. Slavka Pavina koja sadrži pažljivo odabran izbor tekstova, vježbeniku je dana mogućnost da, razmišljajući i moleći pod vodstvom tekstova, dopre do dublje razine ljudskih spoznaja – tamo gdje se duša susreće s Bogom i gdje će, ovisno o predanju i velikodušnosti, primiti uvide koje joj u iskrenoj i poniznoj molitvi samo Bog može priopćiti. Pater Pavin je iskusan duhovnik i voditelj duhovnih vježba diljem domovine i svijeta, a u Zagrebu je (od 2002. g. do 2016. g.) pod njegovim vodstvom Vježbe obavilo preko 1200 ljudi.